Language
Meny Meny

Vi søker en fremoverlent og dyktig innkjøpsdirektør

Vi søker en nysgjerrig og dyktig innkjøpsdirektør som skal lede og utvikle Forestias innkjøpsavdeling. Innkjøpsavdelingen er en viktig brikke i å nå Forestias ambisiøse planer. Avdelingen sørger for sikre leveranser av innsatsfaktorer med riktig kvalitet til rett tid slik at produksjonen blir optimal. Videre bidrar avdelingen til å styrke Forestias konkurransekraft gjennom forhandling av pris slik at salgsavdeling har gode forutsetninger for å nå sine mål sammen med sine gode samarbeidspartnere. Rollen vil være under utvikling, og rett kandidat må kunne være både operativ og strategisk.

I rollen vil du blant annet være ansvarlig for:

  • Å overvåke og styre hele innkjøpsprosessen, fra innhenting av tilbud til avslutning av avtaler, for å sikre optimal økonomisk verdi og kvalitet.
  • Lede innkjøpsavdelingen og representere denne i Forestias ledergruppe.
  • Prosjektdeltakelse i større forbedringsprosjekter.
  • Utvikle og implementere innkjøpsstrategier og -prosedyrer som støtter organisasjonens forretningsmål og -behov.
  • Utvikle og vedlikeholde gode relasjoner med leverandører og andre interessenter.
  • Overvåke og analysere markeds- og bransjetrender for å identifisere nye muligheter og optimalisere innkjøpsprosesser.

Hvem ser vi etter?

Du har aller helst solid erfaring fra innkjøp og kontraktsforhandlinger, og gjerne ledererfaring. Vi tror det er en fordel at du kjenner til kategoriene og markedet som Forestia opererer i. For å lykkes i stillingen bør du ha en sterk forretnings- og verdikjedeforståelse. Du identifiserer nye forretningsmuligheter, og har det som skal til for å gå fra plan til gjennomføring. Som person tror vi du jobber strukturert og har en analytisk tilnærming. Du har svært gode relasjons- og kommunikasjonsevner, og forstår hva som skal til for å lykkes med både forhandlinger og samspill med kollegaer.

Av erfaring tror vi du har:

  • Relevant høyere utdannelse slik som økonomi, varehandel, logistikk eller liknende.
  • Dyptgående forståelse av innkjøpsprosesser og -strategier, samt god og dokumenterbar erfaring med forhandling og kontraktsforhandlinger.
  • Erfaring med implementering av innkjøpsprosesser og -systemer.
  • Beherske norsk flytende både skriftlig og muntlig, og beherske engelsk godt.

I Forestia får du en sentral stilling med stor påvirkningsmulighet, i ett solid selskap med sterk merkevare og posisjon i markedet. Du vil komme inn i et verdistyrt, fremtidsrettet og miljøbevisst selskap, som verdsetter kompetanse, god kultur, kvalitet og et godt arbeidsmiljø. Videre kan vi tilby konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. Arbeidssted vil være i flotte lokaler på Braskereidfoss.

Meld din interesse!

Vi har valgt The Asessement Company som partner i rekrutteringsprosessen. Har du spørsmål om stillingen eller ønsker en uforpliktende prat om rollen så ta kontakt med : Marita Lannem tlf. 916 12 398

Søknadsfrist snarest, og ikke senere enn 6.juni. Vi kontakter kandidater fortløpende.

Om arbeidsgiveren

Forestia er en del av byggevarekonsernet Byggma som er en av Norges ledende leverandører av byggevarer. Byggma konsernet har sitt hovedkontor på Vennesla, og omsatte for ca 2,4 mrd kroner i 2022. Konsernet består av en rekke produksjonsbedrifter og har store ambisjoner. Som en del av sine fremtidsambisjoner kjøpte Byggma Forestia fra Norske Skog i 2006.
Les mer her: Byggma.no

Forestia AS har en lang og spennende historie, og har produsert sponplater basert på trefiber i over 50 år. De er nå Norges ledende produsent av sponplater og leverer produkter i det skandinaviske, og nordeuropeiske markedet.
Produktspekteret baserer seg på plater av ulik kvalitet og design tilrettelagt for ulike behov. Forestia leverer plater direkte til privatmarkedet gjennom distribusjon i byggevareforretninger, til byggebransjen gjennom sin proffavdeling, og som en del av videreproduksjon til blant annet møbelindustrien.

Fabrikken, og kontoret, ligger på Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet fylke. Med sine omlag 210 ansatte omsetter selskapet for ca 1 mrd kroner.

 

Søk her